100 år med Joe Hill

I biografier över Gävlesonen Joseph Hillerström kan man ofta läsa om umbäranden då han jobbade som daglönare i mellanvästern och på den Amerikanska västkusten.  Han jobbade som gruvarbetare och lastare i hamnen. Han hade oftast mycket povra förhållanden men musiken håll honom levande. Han skrev kampsånger och melodier för att hålla humöret uppe. Mycket har hänt på 100 år men vissa saker ändrar sig väldigt lite. Det finns fortfarande migranter som reser långt i hopp om att samla pengar till en mer dräglig tillvaro.

Vi har låtit Tunnelbaneorkestern tolka Joe Hill och kommer göra konserter på Södra Teatern, Cyklopen och Folkets teater i Gävle.

Här kan du lyssna på exempel av hur det kommer låta.

 

IMG_4009

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *